Намери почивка

Нова Година в Тунис


Картаген и столицата Тунис

Целодневна екскурзия, която Ви отвежда назад в миналото на Тунис. По време на панорамната обиколка ще се запознаете с града, ще посетите медината с малки и тесни улички, изпъстрени със сувенири и ще имате свободно време за снимки в центъра. В националния музей Бардо ще видите уникални римски мозайки. По-късно отпътувате за Картаген – едно от най-красивите пристанища на Средиземно море, разрушено през 146 г. Тук ще разгледате добре запазени останки и ще си представите величието на града. След обяд се спира в малкия град Сиди Бу Саид с типична атмосфера с малки улички и китни къщи в бяло и синьо.
Цени на екскурзията
от Сус - 57,00
oт Хамамет - $ 53,00 $

* Цените са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение на място!

Сахара

Едно страхотно изживяване и неповторим начин за 2 дни да почувстваш, че си в Африка и да опознаеш културата, бита, природата и атмосферата на Южен Тунис!
Първи ден: Ранно отпътуване от хотела и отправяне към Ел Джем, посещение на един от най-красивите амфитеатри от Римско време, където е сниман и известния филм „Гладиатор”, след което пътуването продължава през град Сфакс, най-големия промишлен център на страната за производство на фосфор и пристигате в автентичното селище на берберите Матмата и ще посетите типични жилища на местните, намиращи се в подземни пещери. Следва обяд в селището Тамерзат, откъдето пред вас ще се открие характерния за района „лунен пейзаж”. Заминаване за района на Дуз, посещение на град оазис в пустинята и пожелание възможност да яздите камили на фона на залеза на слънцето в пустинята. Нощувка и вечеря в хотел в Дуз.
Втори ден: Рано сутринта закуска в хотела и отпътуване за района на Кебили. Като по пътя се прекосява легендарното пресъхнало солено езеро Шот Ел Джерид и се наблюдава изгрева на слънцето. Отпътуване за Тозер. Кратка обзорна екскурзия на града и по желание джип сафари в пустинята Сахара – една възможност да усетите неповторимия чар на великата пустиня и да видите декора, където е бил сниман първия филм „Междузвездни войни”. След това пътуването преминава през много красиви и живописни малки каньони, за да достигнете до оазиса с великолепния водопад в Тозер. Следва обяд в град Метлауи. Екскурзията завършва с град Кайруан – посещение на Свещения ислямски град - четвъртият по важност град за поклонения на мюсюлманите, където се намира една от най-красивите джамии и медина в Тунис. Вечерта връщане обратно в хотела.

По желание срещу допълнително заплащане на място:
- яздене на камили за 1 час в Дуз – 8 долара
- джип сафари в рамките на 4 часа в пустинята Сахара – 32 долара
Цени на екскурзията -115,00 $
* Цените са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение на място!

Зоопарк  Friguia и Фолклорна вечер

Зоопарк Friguia разположен на 20 мин. извън Хамамет, това е най-новият зоопарк в Тунис, в който можете да прекарате дори цял ден като пояздите камила или се „запознаете” с приветливите обитатели: лъвове, тигри, маймуни... Полудневна екскурзияс включена вечеря в типичен ресторант с национални танци и програма. Ако искате да видите истинския бит на тунизийците и да усетите ритъма на техните танци и музика, в приятна обстановка и национални ястия, включете се в това приятно приключение.
Цени на екскурзията
от Сус  - 35,00
от Хамамет - $ 50,00 $

* Цените са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение на място!