Намери почивка

Информация за Велинград


 

Зимна ваканция край Велинград


Ето, че месецът на празниците – декември, вече започна! Ако търсите къде да прекарате  Коледа, Нова Година, някой имен ден или пък просто „Краят на света“, то нека ви представим уникалните въ зможности, които може да ви предложи Велинград и околността му.

Велинград  се намира в Западните Родопи, наблизо е курортът Цигов чарк, Батак, много природни красоти и забележителности.  Това, с което градчето се слави, са минералните му извори. Дори водата, която тече от чешмите по домовете на хората, е изворна. Сигурно като чухте името на града, сигурно първо се сетихте за СПА процедури? Неслучайно градът се титулова като „СПА столицата на балканите“.

Можете да откриете пълна гама хотели – от най-евтините и семпли, до най-луксозните петзвездни, където да ви предложат богат асортимент от процедури.  Много от хотелите разполагат със свои собствени балнеологични и медицински центрове, където лекари-специалисти се грижат за рехабилитацията и оздравяването на пациентите-клиенти на хотела.  По този начин вашата зимна ваканция може да бъде не просто почивка и пълна релаксация, но и лечение.

Градът вече се е наложил като туристическа дестинация и това е основният му поминък. За щастие – не прекалено натрапчиво. Той все още има вид на малко планинско градче с очарование, а не на лъскав курорт като Пампорово, например. Напоследък все повече се инвестира и в инфраструктура, както и в паркове и градини.

Ако се чудите къде да се настаните край града, бихме ви препоръчаливилите до Велинград на ruminika.com . Това е едно прекрасно вилно селище, където ще си починете в страхотен уют, ще ядете екологично чисти гозби с продукти от планината, и ще можете да се насладите на уникална природа.

Ако посетите Велинград, не пропускайте да се насладите на романтиката на езерото Клептуза, откъдето извира едноименният карстов извор – най-големият в България.