ASME B31.3 ASME Y14.5" />

Намери почивка

Информация за Дубай


Перлата на Персийския залив, най-екзотичното от Обединените Арабски Емирства е Дубай! Има много места, където нефтените долари текат като река от земните недра. Но, едва ли другаде има такова изобилие от супeрлуксозни хотели, ASME Y14.5безкрайни плажове и ориенталска екзотика. Най-големият безмитен пазар в света – скъпоценни камъни, естествени перли, луксозни стоки за бита и търговията , автомобили. Избягайте от делничната суета, насладете се на синевата на безоблачното небе и топлите екзотични плажове, запознайте се с ASME B31.3привлекателните възможности за покупки и търговия , с богатия нощен живот на този интернационален град. Впуснете се в екзотично сафари в пустинята, посетете столицата на Обединените Арабски Емирства –Абу Даби, вижте най-скъпия хотел в света Бурдж Ал Араб и още много други атракции…! 
ASHRAE 62.1
ДУБАЙ - ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
ASME B31.3 Обединените Арабски Емирства са разположени в източната част на Арабския полуостров, по крайбрежието на Персийския и Оманския залив. Граничи с Кралство Саудитска Арабия, Катар и Султанство Оман. Бреговата линия на ОАЕ заема 600 км. от Персийския и 100 км. от Оманския залив. Тази млада държава възниква като следствие от обединението на шест емирства на 02/12/1971 г.: Абу Даби, Дубай, Шаржа, Аджман, Ум-Ал-Кувейн и Фуджейра. През февруари 1972г. в ОАЕ влиза и Рас – Ал- Хайм. Благодарение на богатите нефтени залежи, ОАЕ много бързо достига завидна икономическа стабилност. Столица на ОАЕ е Абу Даби. Глава на държавата е Президентът – Негово Височество Шейх Заед бин Султан Ал Нахян – управител на Абу Даби. При последно преброяване от 2002г., населението е 3,48 мил. души, от които 20% е местното население, останалите от други страни на арабския регион, също така от Индия, Европа и др. Отчита се ежегоден прираст на населението от 6,5%. 

МЕСТНО ВРЕМЕ: Зимата – 2 часа напред, спрямо България, а лятото 1 час, тъй като в Емиратите няма преход от зимно към лятно часово време. 

КЛИМАТ: Сух, субтропически. Дъждовните дни през годината са 7-10, предимно в зимния период /януари и февруари/. Най-често вали по източното крайбрежие на ОАЕ, на територията на емирство Фуджейра. Температурата на въздуха, в зависимост от сезона, се колебае между +10 до + 48 градуса. В зимните месеци, температурата много рядко пада под + 25 градуса. Най-горещите месеци са юли и август със средна температура около + 35 градуса. Температурата на водата по плажовете на ОАЕ /Персийски залив/ е от +20 градуса през зимата, до +35 градуса през лятото. Водата в басейните на хотелите лятото се охлажда, а зимата се подгрява. 
asme code
МИТНИЧЕСКИ РАЗПОРЕДБИ: В съответствие с митническите разпоредби на ОАЕ, може да се внася без проблем / по разчет за един човек/ 2000 бр. цигари или 400 бр. пури, или 2 кг. тютюн; парфюмерия в разумни количества. Всеки неизповядващ исляма, може да внесе до 2л. алкохол /концентрат/ и 2 л. вино. Ограничение за внос и износ на скъпоценности няма. Забранен е вносът на: оръжия, психотропни вещества, всички видове наркотици, слонова кост и изделия от нея. Печатни произведения и видеокасети често се проверяват и конфискуват за наличие на еротично съдържание или друго оскърбително за мюсюлманите. Особено строго се следят тези продукции на летище Шаржа. Бъдете внимателни с лекарствените медикаменти, които носите със себе си, при евентуална проверка на съдържанието им и наличие на наркотични вещества в тях, могат да възникнат сериозни проблеми / затвор и голяма парична глоба/.

ЕЗИК. РЕЛИГИЯ И ЗАКОНИ. Официален език е арабският, но болшинството от местното население владее английски език. Държавна религия е ислямът, на чиято основа е заложено и много строгото законодателство на страната, въпреки че е разрешено изповядването и на други религии. Както във всички мюсюлмански държави, петък е ден за всеобщи петъчни молитви на вярващите в джамиите и е официален почивен ден. Особено строго се спазват ислямските обичаи в свещенния месец Рамадан. Началото му се определя по лунния календар, ежегодно сменящ се на 11 дни. През 2004г. Рамадан започва в средата на октомври. Това е месец на големия пост, когато от изгрев до залез слънце мюсюлманите се въздържат от приемането на храна, напитки, тютюнопушене, аромати и изпълнение на съпружески задължения . Краят на 30 дневния пост се отбелязва с праздник в първия ден на следващия месец Рамадан-Байрям /разговяване/.Празникът продължава 3-4 дни, през които по улиците е много оживено, всички се поздравяват. И ако се смесите с празнуващата тълпа, минавайки покрай претрупаните витрини, усещайки аромата на свежи лакомства и плодове, впечатлението ви от Свещенния Рамадан, ще се запечата в съзнанието ви, като едно от най-силните преживявания в живота ви. Идвайки тук по време на Рамадана, е желателно да не се храните и да не пушите през деня на обществени места, в знак на уважение към местните обичаи. Престъпленията и закононарушенията се разглеждат в съда. Най-строги са наказанията за разпространение на наркотици и престъпления със сексуален характер. Консумацията на алкохол е разрешена само в баровете, ресторантите или в хотелските стаи. Употребата на алкохол на обществени места и появата Ви в нетрезво състояние на улицата може да доведе до депортирането Ви от страната. Особено строго се следи за такива нарушения в Шаржа, където е в сила "Сухият режим". Строго наказуемо е неприличното поведение спрямо местните жени - да ги снимате без съгласието им, да им се пресмивате, да жестикулирате неприлично срещу тях. В такива случаи полицията е безцеремонна – глоба и депортация. Минималната глоба за обида на жена е 60 000 дирхама / ок.16 400 USD /. Друга важна особенност, с която трябва да се съобразявате: " Не хвърляйте отпадъци по улиците!" Глобата е 3000 дирхама. В градовете има достатъчно кофи за смет, а по магистралите специални отбивки до предназначените за това контейнери. 

ВАЛУТА: Националната парична единица е дирхам. 1 дирхам се състои от 100 филса. В обръщение са монети със стойност: 10,25 и 50 филса и 1 дирхам; купюри от 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 и 1000 дирхама. Общо прието съкращение е AED или DHS. Курсът на DHS спрямо USD е 1 USD = 3.66 DHS. Обмяната на валута не е проблем за туристите, тъй като пунктовете, предназначени за това са достатъчно много на брой. Почти всички търговски обекти, приемат и чужда валута, както и кредитни карти. По улиците, в банките, супермаркетите са разположени много банкомати, работещи с всички платежни системи: American Express, Master Card, Visa и др. 

ЕЛЕКТРИЧЕСТВО: Местната електрическа система, обезпечава напрежение от 220-240 волта. Стандартни са розетките "английски тип" с 3 отвора, но почти във всички хотели можете да поискате "преходник". 

ТЕЛЕФОННИ ВРЪЗКИ: Международния телефонен код на ОАЕ е + 971. Да позваните в чужбина можете от всеки уличен апарат/много по-изгодно от колкото от хотела/. Кодовете на емирствата са : Абу Даби – 02, Ал-Ейн – 03, Дубай – 04, Шаржа, Аджман и Ум Ал Кувейн – 06, Рас Ал Хайм – 07, Фуджейра – 09. Кодът на мобилния оператор е 050. Полезни телефонни номера: Бърза помощ : 998 или 999 ; Пожарна: 997; Полиция: 999; Справки: 180; Такси: 331 31 31 
ASME Y14.5
ТРАНСПОРТ: Най-предпочитано и разпространено средство е таксито. Такситата в Дубай са оборудвани с апарат, цената е 1,17 DHS на км.и първоначална такса 3 DHS, а през ноща 3.5 DHS. Среден преход, в пределите на града е ок. 10-15 DHS. Съществуват няколко таксиметрови служби, работещи денонощно. В другите градове, както и в Дубай, повечето таксита са без апарат и стойността се договаря с шофьора предварително. Минималната такса е пробег е 5 DHS. Почти всички хотели предлагат безплатен трансфер до плажовете на Дубай и до търговските центрове. 

ВИЗОВ РЕЖИМ: В ОАЕ се издават 4 вида визи: visit visa, туристическа виза, многократна виза и 96-часова виза за транзитни пътници. Всеки, който желае да посети страната, трябва да получи виза преди влизането си в ОАЕ. За издаването на такава, е необходимо да ни предоставите копие от международния си паспорт и да заплатите стойността на визата.

РАБОТНО ВРЕМЕ И ПОЧИВНИ ДНИ: В съответствие с мюсюлманските традиции, петък е официалн почивен ден. Държавните учреждения работят всеки ден от 7.30 до 13 часа от събота до сряда и от 7.30 до 12 часа в четвъртък. Частните от 8.00 до 13.00 часа и от 16.00 до 19.00 вечер. Магазините, търговските и развлекателните центрове работят без почивен ден до 22-23 часа . Шопинг центрове – " Бур Джуман " ; " Ал Гурия " ; " Ал Манал " ; " Карама базар " ; " Сити център " ; " Gold sоuk – Златен пазар " и др. Ресторанти – Golden Fork – верига рибни ресторанти; Pizza Hut ; KFC и тези, които предлагат традиционна арабска храна. Никъде не се предлага свинско. Винаги носете с Вас визитки на хотела за да може при нужда да се ориентирате по-лесно /за тези които не говорят английски език/ ! asme codeПосещението на магазините в Дубай е едно от най-приятните занимания на туристите. Тъй като е свободна търговска зона с много ниски входни входни мита на стоките, те често могат да се закупят на по-ниска цена от страната в която са произведени. От огромни търговски центрове до пазарчета с много малки магазинчета, Дубай удовлетворява вкусовете на всеки посетител. Кредитни карти се приемат почти навсякъде, но Ви лишават от възможността да се възползвате от по-големи отстъпки.
Днес наричат Дубай ту Лондон, ту Париж на Близкия Изток. Съвсем излишно, защото Дубай има свой собствен неповторим колорит и не прилича на никой друг град в света. Що се отнася до разкоша и удоволствията – в Дубай наистина ги има в изобилие, като във всяка световна столица. Дубай – един различен свят, създаден от оазис дълбоко в пустинята и превърнат в модерен търговски, туристически и бизнес център, съхранил в себе си неповторимите традиции на Изтока

ASME B31.1

Nike Roshe Run Pas Cher Roshe Run Pas Cher New Balance Pas Cher Basket New Balance New Balance Femme NB Pas Cher Omega Replica Sale Cheap Rolex Watches Replica Rolex Watches Replica IWC Watches Replica Omega Watches Replica Patek Philippe Replica TAG Heuer Watches Replica Cartier Watches Cheap Rolex Watches Rolex Watches For Sale Rolex Watches Prices Rolex Watches For Women Rolex Watches For Men Cheap Designer Watches Rolex Replica Watches