Намери почивка

Информация за Израел


 

Израел е страна, разположена в Близкия Изток и простираща се в  югоизточната част на средиземноморското крайбрежие. Населението й наброява близо 7,7 млн. души. Въпреки малката си територия, релефът на Израел е наситен с различни природногеографски области – пустинята Негев, планините в Галилея, Кармел и Голан. Териториите й са осеяни с множество равнини, долини и езера. Столицата е древният и свещен град Йерусалим.

За автономна държава, Израел е призната през 1948 година. Основаването на Израел обаче е само малка част от вековната история на еврейския народ. Известно е, че Давидовото царство е първото държавно обединение на евреите, съществувало между 1020 и 930 г.пр.Хр.

Израел е земя на великолепни забележителности и антична история.

Йерусалим е един от най-красивите градове в Европа, прочут още от древни времена като център на трите монотеистични религии – юдейство, християнство и ислям. Той носи в себе си дълбоко религиозно и духовно значение и е считан за свещения град на юдеи, християни и мюсюлмани.

Йерусалим е създаден през 2 век пр.н.е. По време на  съществуването си е влизал в състава на различни средновековни държави и кралства. Днес е разположен на 60 км. от Тел Авив. Израелската столица е прочута най-вече с това, че в нея  се намира т.н. Божи гроб, където според Евангелията е бил погребан Иисус Христос, след като е разпънат на кръст, преди да възкръсне. Божи Гроб е разположен под олтара на църквата „Възнесение Христово“. Именно той привлича милиони поклонници от всички краища на земята.

Забележителностите в Йерусалим са изключително много, а всяко място, което посетите ще ви докосне до най-съкровените тайни на този свещен град.

Витлеем е друга атрактивна туристическа дестинация в Израел. Според преданията, в него е роден Иисус Христос. Разположен е в непосредствена близост до Йерусалим – само на 10 км.

Назарет примамва своите посетители в красивата си архитектура, старинни църкви и уникалната си атмосфера. Тел Авив пък е най-големият град в страната и е основан преди около 100 години. В Тел Авив ще станете свидетели на една модерна и луксозна архитектура, която е включена в списъка на Юнеско.  Тиберия пък е известна със своите множество минерални извора, руините от старинната Тиберия, както и древното селище Хамат.

Посетете Израел и няма да съжалявате!

 

Nike Roshe Run Pas Cher Roshe Run Pas Cher New Balance Pas Cher Basket New Balance New Balance Femme NB Pas Cher Omega Replica Sale Cheap Rolex Watches Replica Rolex Watches Replica IWC Watches Replica Omega Watches Replica Patek Philippe Replica TAG Heuer Watches Replica Cartier Watches Cheap Rolex Watches Rolex Watches For Sale Rolex Watches Prices Rolex Watches For Women Rolex Watches For Men Cheap Designer Watches Rolex Replica Watches