Намери почивка

Информация за Франция


Франция е една от най-красивите и удивителни страни в Европа. Тя заема трето място по-големина на стария континент, а тъй като териториите образуват формата на шестоъгълник, е наричана също така „Хексагон“. Населението наброява към 69 млн. души.
Ежегодно Франция посреща милиони туристи от различните краища на света. С право е смятана за един от центровете на световния туризъм, тъй като в страната се среща изобилие от атракции и места за посещение за всеки турист. Те са примамени от античната история на тези земи, красотата на културните паметници и архитектурни монументи, природните забележителности и луксозните курорти, разположени на френската Ривиера и в Алпите.

Столицата на страната е Париж. Този романтичен и изтънчен град е мечта за всеки един човек. Айфеловата кула се е превърнала в негова визитна картичка, а Лувърът и Триумфалната арка са в задължителна част от обиколката на града. Забележителностите които трябва да се посетят в Париж са изключително много и трудно ще ни бъде да ги изброим всичките. Париж е дом на аристократична архитектура, музеите, изкуството, галериите, прекрасни паркове, замъци, булевардът Шанз Елизе, операта Пале Гарние, Сорбоната, Нотър Дам, Статуята на свободата и т.н.

Атмосферата в града е уникална – тя те кара да забравиш за проблемите и изцяло да се отдадеш на емоцията. В този прекрасен град всичко говори за романтика, любов, красота, незабравими емоции и вълнуващи преживявания. Всеки, който посети Париж не бива да пропуска да се разходи вечер из града, после да вечеря в тих и спокоен ресторант, под звуците на типичната парижанска музика, опитвайки местни специалитети.

Възможностите за туризъм във Франция за изключително много. Френската Ривиера е особено посещаван район през лятото. Това е един от най-богатите и луксозни райони в страната, с висок стандарт на живот. Той заема южната част на страната и се простира от Марсилия на запад до Мантон на изток. Това е идеално място за релакс и истински пълноценна почивка. Лазурният бряг е магнетично кътче, което може да покори всеки с чистите си плажове, топло време, кристално чисто море и здравословен климат. Част от Ривиерата са градовете Марсилия, Тулон, Сен Тропе, Кан, Ница и Монако.

Нека не забравяме също така и за приказните планини на Франция, които предлагат отлични условия за туризъм целогодишно. Няма как да не отбележим, че френските зимни курорти са едни от най-скъпите в света, но затова пък с високо качество на обслужването и перфектни възможности за почивка.